Borban a vigasz - Lovagrendi Operett Gála

2012.10.29 14:21

Borban a vigasz - Lovagrendi Operett Gála

 

Hogy mi a jó magyar bor, s a remek operett-slágerek között az összefüggés? Egyszerű! Mindkettő jókedvre derít, ráadásul olyan hungarikumok, amelyekre büszkék lehetünk, hiszen szerte a világban jó hírünket viszik és kedvelik őket! Nos, a Budapesti Operettszínház legújabb gálaműsora - együttműködésben a Hungarikum Szövetséggel, s reprezentatív borlovagrendek részvételével - e két értékünket dicsőíti.

Látványos díszletek és jelmezek, valódi zenei csemegék - elsősorban a szőlőről, borról, szüretről szóló operaáriák, operett-részletek, megannyi népszerű sláger, no meg szellemes jelenetek kapnak helyet a programban, olyan kiváló komponisták, mint Kálmán Imre, Huszka Jenő, Johann Strauss, Kodály Zoltán, Eisemann Mihály, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Jacobi Viktor és Zerkovitz Béla szerzeményei.

A közönség - a szünetben kapott remek kóstoló hatására is -, bizonyára együtt énekli majd operett-sztárjainkkal a legismertebb számokat, például az Egy részeg éjszakán; a Hétre ma várom a Nemzetinél; a Mi muzsikus lelkek; a Hej,cigány, a Délibábos Hortobágyon; a Csopak, Somló, Badacsony, az Ahol az ember felmászik a fára… címűeket, vagy a legnépszerűbb bordalokat. Mindeközben nézőink megismerhetik a magyar borvidékeket, dicsőítve a remek termelőket, köztük az úttörőt, aki a világon megtalálható szőlőfajták többségét nemesítette, s terjesztette el már a XIX. században - Mathiász Jánost, akiről Arany János azt írta: "… olyan a szőlészetben, borászatban, mint Petőfi a költészetben!"

A nagyszabású gálaműsor során mindig más termőterület legkiválóbb borait kóstolhatják nézőink, s láthatják borlovagok felvonulását, akik a színpadon új tagokat is avatnak operett-sztárjaink személyében!


Előadásainkon bemutatkoznak és kóstolót tartanak az Ászár-Neszmély, a Pannonhalma-Sokoróaljai, a Csopaki, a Badacsonyi, a Balatonfelvidéki, a Soproni, a Somlói, a Balatonmelléke, a Balatonboglári, a Tolnai, a Szekszárdi, a Villányi, az Egri, a Tokaj-hegyaljai, a Mátrai és más borvidékek lovagrendjei, valamint a Törley Pezsgőpincészet.